Kašičky

Sunárek Kašičky sú skvelým obohatením jedálnička dojčaťa pri prechode na zmiešanú stravu už od 4. mesiaca veku.

Vďaka vyváženej kombinácii zdravej výživy, obsahu minerálnych látok a vitamínov, ale aj prirodzenej chuti prispievajú k zdravému rastu, harmonickému vývoju a celkovému pohodliu vášho dieťaťa.

Produkty z radu Kašičky

Sunárek Kašičky ponúkajú vynikajúce chuťové variácie. Vyberať môžete z radu mliečnych a nemliečnych produktov, zo širokej ponuky hotových kašičiek a tiež kašičiek Na dobrú noc. Nič tak už nebráni tomu, aby sa spoznávanie nových chutí stalo pre vašich najmenších skutočnou radosťou.

Ovocné kašičky s cereáliami

Ovocné kašičky s cereáliami

Hotové kašičky sú určené na okamžitú konzumáciu. Stačí ich otvoriť a spapať.

Zobraziť produkty
Nemliečne kašičky

Nemliečne kašičky

Jemná chuť s obsahom vybraných cereálií. Vhodné sú aj pre deti so zvýšeným rizikom vzniku alergie na bielkovinu kravského mlieka.

Zobraziť produkty
Mliečne kašičky

Mliečne kašičky

Lahodná chuť mlieka a vybraných cereálií. Obsahujú dôležité vitamíny a minerálne látky vrátane vápnika a vitamínu D.

Zobraziť produkty
Kašičky na dobrú noc

Kašičky na dobrú noc

Vďaka vyváženej kombinácii cereálií a dôležitých látok skvele zasýtia vaše dieťatko pred spaním.

Zobraziť produkty

Slovník zloženie

Bielkoviny

Základný materiál slúžiaci na výstavbu tkanív a buniek nášho tela a na ich obnovu. Dôležitú rolu hrajú takisto pri imunitných reakciách (pôsobia ako protilátky). Ďalej pôsobia ako enzýmy, hormóny a ďalšie látky dôležité pre správne fungovanie tela. Bielkoviny sú potrebné pre rast, zachovanie a regeneráciu buniek a tkanív v organizme. Zvlášť dôležitá je kvalita a množstvo bielkovín v strave.

Zdroje: Mlieko, mliečne bielkoviny, strukoviny, mäso, vajcia a ryby.

Sacharidy

Rýchly a ľahko dostupný zdroj energie pre organizmus. Na príjme energie zo sacharidov je plne závislá funkcia mozgu. Hlavným sacharidom materského mlieka a takisto mliečnej dojčenskej výživy je laktóza. Tá sa tiež, okrem probiotickej vlákniny (oligosacharidov), nachádza v počiatočnej mliečnej výžive ako jediný sacharid (cukor). Sacharidy sú tiež hlavným zdrojom energie v pokračovacej mliečnej výžive a mliečnej výžive pre batoľatá.

Tuky

Najbohatší zdroj energie a nezastupiteľná zložka bunkových membrán. Tuky sú zdrojom esenciálnych mastných kyselín a sú dôležité na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tukoch A, D, E, K. Slúžia ako izolačná vrstva organizmu proti tepelným stratám. Dodávajú strave plnosť a chuť. Z výživového a zdravotného hľadiska by mali v strave tvoriť 25 až 35 % s prevahou rastlinných tukov nad živočíšnymi. Živočíšne tuky obsahujú väčšinou vyšší podiel nasýtených mastných kyselín a mávajú tuhú konzistenciu. Rastlinné tuky majú vyšší podiel mono- a polynenasýtených mastných kyselín. Označujú sa ako oleje a sú tekuté.

Zdroje: Plnotučné mlieko a mliečne výrobky, tučné mäso, rastlinné a živočíšne tuky, materské mlieko.

Najbohatší zdroj energie a nezastupiteľná zložka bunkových membrán. Tuky sú zdrojom esenciálnych mastných kyselín a sú dôležité na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tukoch A, D, E, K. Slúžia ako izolačná vrstva organizmu proti tepelným stratám. Dodávajú strave plnosť a chuť. Z výživového a zdravotného hľadiska by mali v strave tvoriť 25 až 35 % s prevahou rastlinných tukov nad živočíšnymi. Živočíšne tuky obsahujú väčšinou vyšší podiel nasýtených mastných kyselín a mávajú tuhú konzistenciu. Rastlinné tuky majú vyšší podiel mono- a polynenasýtených mastných kyselín. Označujú sa ako oleje a sú tekuté.

Zdroje: Plnotučné mlieko a mliečne výrobky, tučné mäso, rastlinné a živočíšne tuky, materské mlieko.