Nemliečne kašičky

Nemliečne kašičky predstavujú v rámci zmiešanej stravy vášho dojčaťa jedno z hlavných jedál. Vhodné sú aj pre deti so zvýšeným rizikom vzniku alergie na bielkovinu kravského mlieka.

Výhodou je aj to, že je ich možné pripravovať z akéhokoľvek druhu mlieka. Či už z materského, hypoalergénneho, alebo dojčenského. Použiť môžete aj dojčenskú vodu.

Produkty z radu Nemliečne kašičky

Sunárek Nemliečne kašičky ponúkajú vyvážené zloženie a starostlivo vybrané obilniny, vďaka ktorým sú ľahko stráviteľné. Obsahujú minerálne látky, vápnik a vitamín D, ktorý je potrebný pre normálny rast a vývin kostí u detí.

 

od uk.
4. mesiaca
Prvá kašička ryžová nemliečna

Prvá kašička ryžová nemliečna

Viac info Kúpiť na Feedo.sk
od uk.
6. mesiaca
Medová kašička nemliečna multicereálna

Medová kašička nemliečna multicereálna

Viac info Kúpiť na Feedo.sk
od uk.
6. mesiaca
Ovocná kašička nemliečna multicereálna

Ovocná kašička nemliečna multicereálna

Viac info Kúpiť na Feedo.sk

Návod na prípravu

Slovník zloženie

Bielkoviny

Základný materiál slúžiaci na výstavbu tkanív a buniek nášho tela a na ich obnovu. Dôležitú rolu hrajú takisto pri imunitných reakciách (pôsobia ako protilátky). Ďalej pôsobia ako enzýmy, hormóny a ďalšie látky dôležité pre správne fungovanie tela. Bielkoviny sú potrebné pre rast, zachovanie a regeneráciu buniek a tkanív v organizme. Zvlášť dôležitá je kvalita a množstvo bielkovín v strave.

Zdroje: Mlieko, mliečne bielkoviny, strukoviny, mäso, vajcia a ryby.

Sacharidy

Rýchly a ľahko dostupný zdroj energie pre organizmus. Na príjme energie zo sacharidov je plne závislá funkcia mozgu. Hlavným sacharidom materského mlieka a takisto mliečnej dojčenskej výživy je laktóza. Tá sa tiež, okrem probiotickej vlákniny (oligosacharidov), nachádza v počiatočnej mliečnej výžive ako jediný sacharid (cukor). Sacharidy sú tiež hlavným zdrojom energie v pokračovacej mliečnej výžive a mliečnej výžive pre batoľatá.

Zinok

Urýchľuje biochemické procesy v organizme, je dôležitý pre metabolizmus makroživín (sacharidov, tukov, bielkovín) a mastných kyselín. Má funkciu štruktúrnu a regulačnú. Nezastupiteľnú rolu hrá v rozvoji poznávacích funkcií a syntéze bielkovín. Prispieva k správnemu vývoju kostí, vlasov, nechtov
a pokožky. Dôležitý je takisto pre rozvoj zraku a imunitného systému. Svoju rolu zohráva aj v činnosti žliaz s vnútornou sekréciou a zvyšuje syntetickú činnosť pečene. V neposlednom rade chráni bunky pred oxidatívnym stresom a podieľa sa na procese ich delenia.

Zdroje: Mäso, mlieko, mliečne výrobky, rybie mäso, zelenina, pšeničné klíčky, droždie, semená tekvíc.