Cool ovocie

Pestrý mix najrôznejších druhov ovocia vaše deti zasýti a doplní im potrebné vitamíny. Veľká kapsička Cool ovocie je poriadna desiata, ktorá sa vďaka praktickému baleniu
a bezpečnostnému uzáveru hodí na doma aj na cesty. Obsahuje 100 % ovocné pyré bez zahusťovadiel, koncentrátov a pridaných cukrov.

Produkty z radu Sunárek Cool ovocie

Veľká ovocná desiata plná vitamínov pre deti od ukončeného 12. mesiaca. Je vyrobená
z rôznych druhov starostlivo vyberaného šťavnatého 100 % ovocia bez zahusťovadiel, koncentrátov alebo prídavkov cukru. Vyberajte z troch chutných variantov. Kapsičky môžete pohodlne skladovať pri izbovej teplote.

od uk.
12. mesiaca
novinka
Cool ovocie broskyňa, banán, jablko

Cool ovocie broskyňa, banán, jablko

Viac info Kúpiť na Feedo.sk
od uk.
12. mesiaca
novinka
Cool ovocie malina, banán, jablko

Cool ovocie malina, banán, jablko

Viac info Kúpiť na Feedo.sk
od uk.
12. mesiaca
novinka
Cool ovocie hruška, mango, banán

Cool ovocie hruška, mango, banán

Viac info Kúpiť na Feedo.sk

Komplexný jedálniček pre vašich najmenších

Ziskat' zadarmo

Slovník zloženie

Bielkoviny

Základný materiál slúžiaci na výstavbu tkanív a buniek nášho tela a na ich obnovu. Dôležitú rolu hrajú takisto pri imunitných reakciách (pôsobia ako protilátky). Ďalej pôsobia ako enzýmy, hormóny a ďalšie látky dôležité pre správne fungovanie tela. Bielkoviny sú potrebné pre rast, zachovanie a regeneráciu buniek a tkanív v organizme. Zvlášť dôležitá je kvalita a množstvo bielkovín v strave.

Zdroje: Mlieko, mliečne bielkoviny, strukoviny, mäso, vajcia a ryby.

Sacharidy

Rýchly a ľahko dostupný zdroj energie pre organizmus. Na príjme energie zo sacharidov je plne závislá funkcia mozgu. Hlavným sacharidom materského mlieka a takisto mliečnej dojčenskej výživy je laktóza. Tá sa tiež, okrem probiotickej vlákniny (oligosacharidov), nachádza v počiatočnej mliečnej výžive ako jediný sacharid (cukor). Sacharidy sú tiež hlavným zdrojom energie v pokračovacej mliečnej výžive a mliečnej výžive pre batoľatá.

Tuky

Najbohatší zdroj energie a nezastupiteľná zložka bunkových membrán. Tuky sú zdrojom esenciálnych mastných kyselín a sú dôležité na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tukoch A, D, E, K. Slúžia ako izolačná vrstva organizmu proti tepelným stratám. Dodávajú strave plnosť a chuť. Z výživového a zdravotného hľadiska by mali v strave tvoriť 25 až 35 % s prevahou rastlinných tukov nad živočíšnymi. Živočíšne tuky obsahujú väčšinou vyšší podiel nasýtených mastných kyselín a mávajú tuhú konzistenciu. Rastlinné tuky majú vyšší podiel mono- a polynenasýtených mastných kyselín. Označujú sa ako oleje a sú tekuté.

Zdroje: Plnotučné mlieko a mliečne výrobky, tučné mäso, rastlinné a živočíšne tuky, materské mlieko.