Prémiová starostlivosť

Sunar Premium sa vyznačuje zložením, ktoré je inšpirované materským mliekom. Obsahuje mliečny tuk a kombináciu látok a vitamínov prirodzene sa vyskytujúcich v materskom mlieku. So Sunarom Premium nemusíte v detskej výžive robiť kompromisy.

Produkty z radu Sunar Premium

Sunar Premium predstavuje kompletný rad mliečnej výživy pre dojčatá a batoľatá. Vyznačuje sa zložením s obsahom mliečneho tuku a  kombináciou látok a vitamínov prirodzene sa vyskytujúcich v materskom mlieku. Pre malé deti je vyvážená a pestrá strava nenahraditeľná.

od
0. mesiaca
Sunar Premium 1

Sunar Premium 1

Viac info Kúpiť na Feedo.sk
od uk.
6. mesiaca
Sunar Premium 2

Sunar Premium 2

Viac info Kúpiť na Feedo.sk
od uk.
12. mesiaca
Sunar Premium 3

Sunar Premium 3

Viac info Kúpiť na Feedo.sk
od uk.
24. mesiaca
Sunar Premium 4

Sunar Premium 4

Viac info Kúpiť na Feedo.sk

Materské mlieko je našou inšpiráciou

Príprava fľaštičky Sunaru

MFGM
Milk Fat Globule Membrane

Prečo je mliečny tuk taký dôležitý?

Mliečny tuk je jednou z najdôležitejších živín prirodzene sa vyskytujúcich v materskom mlieku. Má celý rad benefitov a takisto hrá kľúčovú rolu vo vývoji mozgu, imunitného systému a poznávacích funkcií dieťaťa.

Názov je skratkou z anglického Milk Fat Globule Membrane. Ide o lipoproteínovú membránu, ktorá obaľuje každú kvapku mliečneho tuku. Ten predstavuje kľúčovú zložku materského mlieka. MFGM je zložená z viac než 190 bioaktívnych zložiek, ako napr. sfingomyelínu, cholesterolu či gangliosidov, ktoré sú kľúčové pre vývoj mozgu, imunitného systému a kognitívnych funkcií u detí.

Informácie pre odborníkov

Benefity Sunaru Premium

Sunar Premium je vyvinutý podľa vzoru materského mlieka a významne sa podieľa na rozvoji imunity, mozgu a poznávacích funkcií vašich detí

Rozvoj mozgu

Rozvoj mozgu

Kyselina alfa-linolénová patrí medzi omega-3 mastné kyseliny a prispieva k rozvoju mozgu.

Imunita

Imunita

Vďaka obsahu vitamínu A prispieva Sunar Premium k správnej funkcii imunitného systému.

Poznávacie funkcie

Poznávacie funkcie

Prítomný vitamín C zvyšuje vstrebávanie železa v organizme, a to významne prispieva k rozvoju poznávacích funkcií u dieťaťa.

Slovník zloženie

ARA – kyselina arachidonová

Patrí medzi omega-6 polynenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú pre telo nenahraditeľné, a preto musia byť prijímané potravou. Kyselina arachidonová je nevyhnutná najmä pre malé deti a je významnou zložkou bunkových membrán a dôležitou mastnou kyselinou ľudského mozgu. U detí hrá hlavnú rolu v rozvoji mozgu a očnej sietnice. Nachádza sa v materskom mlieku, a preto sa pridáva aj do dojčenskej výživy.

Zdroje: Rastlinné oleje, olej z Mortierella alpina, vajcia, vnútornosti, hovädzie mäso, mliečne výrobky.

DHA, čiže kyselina dokozahexaénová

Patrí medzi esenciálne omega-3 polynenasýtené mastné kyseliny. Esenciálne znamená, že aj keď sú pre organizmus veľmi dôležité, nedokáže si ich sám v dostatočnom množstve vytvoriť, preto by mali byť pravidelne a v dostatočnom množstve prijímané stravou. Omega-3 mastné kyseliny sú v pomerne značnom množstve zastúpené v mozgu a očnej sietnici a prispievajú tak k ich správnemu vývoju a funkcii. U detí sú veľmi dôležité vo fáze rastu a vývoja, a preto sa pridávajú aj do dojčenskej výživy.

 

Zdroje: Morské plnotučné ryby, morské živočíchy, kôrovce, rybí olej.

GOS – rozpustná vláknina

Galaktooligosacharidy sú často označované aj ako prebiotická vláknina. Podporujú správnu črevnú mikroflóru a tým prispievajú k spokojnému brušku bábätiek. Je to tretia najzastúpenejšia zložka materského mlieka, a tak by mala byť súčasťou každej kvalitnej dojčenskej výživy.

Kyselina linolová

Patrí medzi omega-6 polynenasýtené mastné kyseliny. Organizmus si ju nedokáže v dostatočnom množstve vytvárať sám, a preto by mala byť prijímaná stravou. V súvislosti s propagáciou rastlinných olejov došlo v poslednom čase k zvýšeniu konzumácie omega-6 mastných kyselín v populácii, a tým aj k množstvu kyseliny linolovej, ktorej obsah v strave je nadmerný. Dôležitý je pritom pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín. Ich podiel by sa mal podľa najnovších odporúčaní pohybovať v rozmedzí 5 : 1 až 8 : 1.

Zdroje: Rastlinné oleje, najmä slnečnicový; mliečne výrobky; hovädzie a baranie mäso.                 

MFGM

Názov je skratkou z anglického Milk Fat Globule Membrane. Ide o lipoproteínovú membránu, ktorá obaľuje každú kvapku mliečneho tuku. Ten predstavuje kľúčovú zložku materského mlieka. MFGM je zložená z viac než 190 bioaktívnych zložiek, ako napr. sfingomyelínu, cholesterolu či gangliosidov, ktoré sú kľúčové pre vývoj mozgu, imunitného systému a kognitívnych funkcií u detí.  

Mliečny tuk

Kľúčová zložka materského mlieka s vysokým obsahom mastných kyselín. Mliečny tuk je zdrojom energie a vitamínov A, D, E a K. Obsahuje celý rad bioaktívnych látok, ktoré sa vyskytujú najmä v jeho vrchnej vrstve, tzv. lipoproteínovej membráne (MFMG). Spoločnosti Hero sa podarilo vyvinúť unikátnu receptúru s obsahom mliečneho tuku. Ten nájdete vo všetkých našich produktových radoch.

Taurín

Jeho hlavná biochemická aktivita je spojená s metabolizmom tukov. Je totiž významnou súčasťou žlče. Zúčastňuje sa na syntéze žlčových kyselín, vytvára podmienky pre emulgáciu tukov a ich následné enzymatické štiepenie (trávenie tukov). Ďalej sa podieľa na regulácii koncentrácie vápnika v krvi, ovplyvňuje prenosy nervových impulzov a podieľa sa na procese videnia. Je nevyhnutný pre nedonosené deti a dojčatá, a preto sa pridáva do dojčenskej výživy.

Zdroje: Mäso a produkty živočíšneho pôvodu.

Vápnik

Najčastejšie zastúpený minerál v našom tele, najmä v kostiach a zuboch. Jeho nízky príjem v strave detí má negatívny dopad na mineralizáciu kostí. Veľký význam hrá aj pre zaistenie svalovej činnosti, srdcovej akcie a prenos nervového vzruchu.

Zdroje: mlieko, mliečne výrobky, listová zelenina, strukoviny.

Vitamín E

Je súhrnné pomenovanie prírodných chemických látok (inak tiež tokoferoly). Patrí medzi vitamíny rozpustné v tukoch. Vitamín E slúži v organizme ako najdôležitejší antioxidant, chráni bunkové membrány pred oxidatívnym stresom a účinkami voľných radikálov. Údajne tiež zlepšuje hojenie rán
a podporuje činnosť nervového systému. Býva zničený počas kuchynskej úpravy a pri spracovaní potravín vrátane zmrazenia. V tele sa ukladá do zásoby v tukovom tkanive.

 

Zdroje: Olejpšeničných klíčkov, repkový olej, maslo, mlieko, arašidy, sója, šalát, mäso.

Vitamín K

Podporuje krvnú zrážavosť a predchádza vnútornému krvácaniu. Zúčastňuje sa aj na metabolizme vápnika a je tak dôležitý pre tvorbu kostí a ich metabolizmus. V organizme je produkovaný baktériami tráviaceho traktu. Je však uchovávaný v malom množstve a bez pravidelného denného príjmu dochádza k jeho rýchlemu vyčerpaniu. Materské mlieko má relatívne nízky obsah vitamínu K, preto je potrebné ho dojčatám doplňovať.

Zdroj: Sója, hovädzia pečeň, zelený čaj, zelené rastliny, kapusta, špenát, karfiol, strukoviny, pečeň.

Zinok

Urýchľuje biochemické procesy v organizme, je dôležitý pre metabolizmus makroživín (sacharidov, tukov, bielkovín) a mastných kyselín. Má funkciu štruktúrnu a regulačnú. Nezastupiteľnú rolu hrá v rozvoji poznávacích funkcií a syntéze bielkovín. Prispieva k správnemu vývoju kostí, vlasov, nechtov
a pokožky. Dôležitý je takisto pre rozvoj zraku a imunitného systému. Svoju rolu zohráva aj v činnosti žliaz s vnútornou sekréciou a zvyšuje syntetickú činnosť pečene. V neposlednom rade chráni bunky pred oxidatívnym stresom a podieľa sa na procese ich delenia.

Zdroje: Mäso, mlieko, mliečne výrobky, rybie mäso, zelenina, pšeničné klíčky, droždie, semená tekvíc.

Železo

Je súčasťou krvného farbiva hemoglobínu a podieľa sa tak na prenose kyslíka. Od neho závisí, koľko kyslíka sa dostane do mozgu, srdca a ostatných dôležitých orgánov vrátane svalov. Pri jeho nedostatočnom príjme môže dochádzať k málokrvnosti, čo je jeden z najčastejšie sa vyskytujúcich deficitov aj u malých detí. Ďalej prispieva k posilňovaniu imunitného systému a rozvoju poznávacích funkcií u detí. Takisto sa podieľa na procese delenia buniek. Jeho dostatočný príjem je možné zaistiť výhradne pestrou a pravidelnou stravou.

Zdroje: Červené mäso, vnútornosti, listová zelenina, žĺtok, strukoviny, ryby, brokolica, celozrnné produkty.

Spýtajte sa nás

Neváhajte sa opýtať našich špecialistov na čokoľvek z oblasti výživy a stravovania

Položiť otázku